Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου και 5η φάλαγγα

Στις μέρες μας πεμπτοφαλαγγιτισμό αφενός και πεμπτοφαλαγγίτες αφετέρου θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την υπονόμευση, προπαγάνδα και δράση και στο εσωτερικό μιας συλλογικότητας τη συγκρότηση, λειτουργία και δούρεια παρεμβατική δραστηριότητα ομάδας προσώπων που επιθυμούν και μεθοδεύουν την αποδόμησή της, τη συρρίκνωσή της, τη διάσπασή της και τον αφανισμό της.

Στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου και στο παρελθόν και όχι μια φορά επιχειρήθηκε να συγκροτηθεί και να δράσει 5η φάλαγγα. Σπάσαν τα μούτρα τους, μπροστινοί, πολιτικοοικονομικοί χορηγοί, προπαγανδιστικοί μηχανισμοί και σύσσωμος ο συρφετός του μαύρου μετώπου τους.

Σπάσαν τα μούτρα τους γιατί βρήκαν απέναντί τους τις συλλογικές καταστατικές φάλαγγες των μελών του συλλόγου.

Επιστρέφοντας όμως στο σήμερα, σε σχέση με τον Εμπορικό σύλλογο Αγρινίου, τα μέλη του και σε απόλυτη συνάρτηση με την Αρμαγεδωνική επίθεση που θα δεχτούν σύντομα, με κεφαλή πολιορκητικού κριού το παρασυλλογικό μόρφωμα που κυοφορούσαν, αποτελεί επιτακτικό καθήκον, η έστω και τώρα στάθμιση, ανάλυση, λήψη και υλοποίηση αποφάσεων για να κρατηθεί ο σύλλογος εκεί που πρέπει, όπως του πρέπει και σκαλί να μην κατέβει. Πρωτίστως και κυρίως από όσους έχουν την ευθύνη σαν εκλεγμένοι γι’ αυτό.

Αναμφίβολα η άρρωστη κατάσταση των τελευταίων ετών, απόρροια της δράσης 5ης φάλαγγας στο εσωτερικό του, κάθε άλλο παρά αλώβητο τον έχουν αφήσει.

Συνδυαστικά δε με την απουσία ενόρασης και βούλησης για αντίδραση, τους αφέθηκε πολύς χώρος και χρόνος για να υλοποιήσουν τις νερωνικές τους προθέσεις.

Τώρα πλέον όμως η επανεκκίνηση του συλλόγου αποτελεί αδήριτη ανάγκη και συνδικαλιστικό χρέος πρώτης γραμμής.

Δε θα ναι εύκολο αλλά δεν υπάρχει και άλλος δρόμος για όποιον επιλέγει τη συλλογικότητα και όχι την ατομικότητα.

Επίσης τώρα πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες. Το παρασυλλογικό μόρφωμα που στήθηκε δεν προορίζεται απλά και μόνο να υπηρετήσει ατομικές βοναπαρτικές μωροφιλοδοξίες, αλλά κυρίως να δράσει σαν ολετήρας προς όφελος πολιτικοοικονομικών κέντρων και παρακέντρων της εξουσίας ενάντια στο μικρό μαγαζί.

Σε αυτές τις συνθήκες ασπίδα και δόρυ για τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου αποτελεί η προσφυγή και δογματική υπεράσπιση του θεμέλιου λίθου μιας συλλογικής οργάνωσης που προστάζει και απαιτεί: την καθημερινή, αδιάκοπη και αμφίδρομη επικοινωνία των μελών του ΔΣ που είναι χρεωμένα και υποχρεωμένα να τηρούν, υπερασπίζουν, υπηρετούν και υλοποιούν τις αποφάσεις του κυρίαρχου και μόνο ανωτάτου οργάνου του συλλόγου που είναι οι συλλογικές, καταστατικές διαδικασίες και οι προσταγές των μελών του.


Σχόλια