Εμπορικός σύλλογος Αθήνας και Κυριακή 16 - 7 - 2023


Ο εμπορικός σύλλογος Αθήνας ήταν και είναι το πρώτο βιολί των κυβερνήσεων - όλων των κυβερνήσεων - σε κάθε νόμο, υπουργική απόφαση τους κλπ που κινείται σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση και μάλιστα όσο πιο ακραία και έξαλλη τόσο πιο καλά.

Πότε σαν χειροκροτητής, πότε σαν λαγός ήταν παρών υπέρτων μεγαλεμπόρων, των εφοπλιστών, των ιδιωτών στην υγεία, παιδεία, μεταφορές, νερό, ρεύμα, τηλέφωνο, ενέργεια κ.α. 

Πάντα υπέρ: της εργασιακής ζούγκλας, της ημιαπασχόλησης, της αυτορρύθμισης της αγοράς, του ελεύθερου ανταγωνισμού, των μεσαιωνικών ωραρίων κλπ. 

Πάντα υπέρ: της καταστολής κάθε κοινωνικής αντίδρασης, απεργίας, διαδήλωσης και υπέρ της διευθέτησης των διαφορών δι'αλληλογραφίας και διαλόγους υπό υπουργικές αιγίδες.

Η πρόσφατη ανακοίνωση του εν μέσω καύσωνα που υπενθύμιζε ότι το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 17-7-23 είναι προαιρετικό, δεν ήταν μία φαιδρή ανακοίνωση όπως κάποιοι έσπευσαν να τη σχολιάσουν.

Αντίθετα στόχευε και υπηρετούσε τις κυβερνητικές και δικές τους επιδιώξεις. Να μην χάνεται καμία δυνατότητα και ευκαιρία για να καταργηθεί καθολικά η κυριακάτικη αργία.

Δεν είναι ηλίθιοι να μην γνωρίζουν ότι το άνοιγμα του μαγαζιού είναι προαιρετικό για οποιαδήποτε εργάσιμη μέρα του χρόνου και για όσες επιθυμεί ο ιδιοκτήτης.

Αλλά επέλεξαν αυτή την τακτική και αυτή τη διατύπωση, ντρεπόμενοι λόγω των καιρικών συνθηκών να καλέσουν τους εμπόρους, φόρα παρτίδα, να πάνε να ανοίξουν τα μαγαζιά τους την Κυριακή. 

Κανένα ξάφνιασμα τέτοιοι ήταν, τέτοιοι είναι, τέτοια έπρατταν, τέτοια πράττουν. 

Όπως πάντα όμως και για όλα οι διαπιστώσεις δεν αρκούν αν δεν συνοδεύονται με πράξεις, γι'αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι, οι πολλοί δηλαδή να απομακρύνουν από τις διοικήσεις των συλλόγων τους, τους μεγαλέμπορους και τα εξαπτέρυγα τους.

Σχόλια