ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ

 Με αφορμή μια τοξική ανακοίνωση μέλους του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου στις 25/7/22



Τα τελευταία χρόνια, κατά περίπτωση και περίσταση, Γκούρηδες, με βάζουν στο κάδρο των αντιπάλων τους για να υπηρετήσουν τακτικισμούς και μωροφιλοδοξίες τους.

Σιώπησα και σιωπώ γιατί μου είναι αδιάφορο για το τι λέει και αν με αισθάνεται σαν πλανώμενο φάντασμα πάνω από το κεφάλι του, κάθε πεμπτοφαλαγγίτης στις γραμμές ενός συλλογικού οργάνου.

Μου αρκεί το τι λέει η αγορά και όχι μόνο, για αυτούς, για τα κίνητρα, τις προθέσεις, τους στόχους, τις επιδιώξεις τους.

Γνωρίζοντας πολύ καλά επίσης ότι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, χωρίς ρεβανσισμό δεν αρνήθηκα την αρωγή που μου ζητήθηκε σε όλες τις εκφάνσεις της υπό τον όρο ότι:

- θα ενισχύονταν η θωράκιση των συλλογικών λειτουργιών

- της καταστατικής νομιμότητας

- της συνδικαλιστικής δεοντολογίας

και

- το αχειραγώγητο των αποφάσεων.

Κάνω αυτό τον πρόλογο για να δώσω έμφαση, στον ειδικό λόγο που προκάλεσε το σπάσιμο της σιωπής και τούτη την παρέμβαση.

Ε λοιπόν ναι!

Είναι καρπός και συνδυασμός ατομικού θυμού, οργής και παρότρυνσης -και όχι από λίγους- που βάλαν πλάτη και κουβάλησαν λάσπη ανυστερόβουλα στο παρελθόν για τον ΕΣΑ.

Αυτά τα συναισθήματα που δεν έχουν σχέση με προσωπικές απογοητεύσεις και πικρίες, ο εραστής της ατομικότητας φυσικά δεν τα καταλαβαίνει, τον ξεπερνούν καθολικά.

Η ανάρτηση στις 25/7/22 με τίτλο «Ας σταματήσει επιτέλους το παρελθόν να κρατά σε ομηρία την αγορά»:

Αποτελεί ύβρι και ασέλγεια προς νεκρούς και βιολογικά ανήμπορους να μιλήσουν εμπόρους του παρελθόντος που η προσφορά τους και οι αγώνες τους σαν εν ενεργεία ή σαν συνταξιούχοι πρόσθεσαν χρόνια, κύρος, αίγλη, αναγνωρισιμότητα, καταξίωση και ένα σωρό άλλα σε αυτό το συλλογικό όργανο που σήμερα μετράει 111 χρόνια.

Αυτή την ανάρτηση θα την περιφρονήσω εντελώς όσον αφορά την αλλεργία της προς τον διάλογο, τη δημοκρατική λειτουργία και τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό της.

Θα τη σχολιάσω όμως και θα της αποδώσω όσα της αξίζουν από υποχρέωση να υπερασπιστώ όσους δεν μπορούν πλέον να απαντήσουν.

Αυτή η ανάρτηση, αυτή η άθλια ανάρτηση, προσβάλει νεκρούς και ακυρώνει προσφορές ζωής.

Διαγράφει εγκατάλειψη προς τους μικρεμπόρους μαγαζιού και οικογένειας.

Ακυρώνει τα μερόνυχτα στο Σύλλογο για την προστασία των μικρομάγαζων.

Λερώνει αυτούς που στήσανε την πόλη, την σκούπιζαν, τη φώτιζαν, της δώσαν ζωή και την ανέδειξαν.

Αυτή η ανάρτηση, αυτή η θλιβερή ανάρτηση καταγγέλλει αυτούς που οι ίδιοι πήγαιναν τον πελάτη στην πόρτα του «ανταγωνιστή» γι' αυτό που δεν είχαν οι ίδιοι κείνη τη στιγμή στο ράφι.

Αυτή η ανάρτηση που θέλει να διαγράψει το παρελθόν, που το μισεί, που καθυβρίζει και στοχοποιεί το χθες, που αμαυρώνει πρόσωπα, ζωές και ανυστερόβουλες προσφορές

Αυτή είναι που εκστασιάζεται με το σημερινό παρόν και το ανάλογο μέλλον της αγοράς υπερασπίζεται τις αλυσίδες, τους ομίλους, τις πολυεθνικές, τα πολυκαταστήματα και τον αφανισμό του εμποράκου.

Αυτή η υστερική προς το παρελθόν ανάρτηση καθυβρίζει αυτούς που ανεξάρτητα από θρησκεία και ιδεολογία συμπορεύονταν στις δράσεις, τις διαδηλώσεις, τις απεργίες και τις καταλήψεις για να χει μέλλον το μικρό οικογενειακό ελληνικό μικρομάγαζο.

Προσβάλει αυτούς που διεκδικούσαν και δεν εκλιπαρούσαν, που περιφρονούσαν το χάδι κάθε μικρού και μεγάλου Μαυρογιαλούρου.

Αυτή η ανάρτηση της ντροπής θέλει να ξεχάσουμε τον Τάκη Καρέλλο, το Νίκο Λανάρα, τον Παύλο Μπαρδάκη, τον Πάνο Μοσχονά και πολλούς ακόμα, εμπνευστές, καρδιά και μυαλό των συμβουλευτικών επιτροπών.

Αυτοί οι ορκισμένοι εχθροί του παρελθόντος καλά είναι όμως να μην ξεχνούν ότι για πολλούς, αυτοί που η ανακοίνωση βρίζει είναι πρόσωπα παρόντα και δρώντα, δεν τους έχουμε ξεχάσει, διαγράψει, ενταφιάσει, αντίθετα όπως και τότε που ισόψηφοι και ισότιμοι σαν μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής μετείχαν στα συμβούλια, τις συσκέψεις, τις γενικές συνελεύσεις και συνδιαμορφώναμε τις αποφάσεις έτσι και σήμερα παραμένουν μαζί μας, ήταν και είναι οι συνεργάτες μας, δάσκαλοι και καθοδηγητές μας.

Για τους υβριστές τους: ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ.

υγ:

Αν προκληθώ περαιτέρω δεν θα μείνω σιωπηλός και δεν θα κρατήσω τους τόνους χαμηλά όπως σε αυτή την ανάρτηση.


Σχόλια