Για την 1η Μάη



 Αδίστακτοι κανιβαλίζουν και την 1η Μάη

Η 1η Μάη δεν επιδέχεται στο νόημα και το μήνυμα της, ερμηνείες, τροποποιήσεις, προσθήκες, αφαιρέσεις κλπ.

Το μήνυμα και το νόημα της 1ης ΜΑΗ είναι η διεκδίκηση και η σύγκρουση αυτών που παράγουν τον πλούτο (εργάτες) με αυτούς που κατέχουν τα μέσα παραγωγής, τους εκμεταλλεύονται και θησαυρίζουν από την εργασία και την υπεραξία των εργατών (καπιταλιστές).

Στο πλευρό των καπιταλιστών, στο στρατόπεδο τους σύμμαχοι τους είναι οι κυβερνήσεις και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.

Η εξέγερση του 1886, του ματοκύλισμα της και το παγκόσμιο συγκλονιστικό μήνυμα της επέβαλαν την 1η ΜΑΗ σαν μέρα ορόσημο για τους ταξικούς αγώνες και τους νεκρούς της εργατικής τάξης.

Η απεργιακή κινητοποίηση και η μαχητική διεκδίκηση είναι το αυθεντικό πρόσταγμα και μήνυμα της 1ης ΜΑΗ.

Οι καπιταλιστές, οι κυβερνήσεις τους, αυτό ακριβώς είναι που διαχρονικά θέλουν και επιδιώκουν να μπασταρδέψουν.

Η γιορτή των λουλουδιών, της φύσης, της εκδρομής όπως και η καθιέρωση της σαν επίσημης αργίας στοχεύουν αποκλειστικά στον ευνουχισμό του απεργιακού της χαρακτήρα.

Δεν ακούγεται σαν, είναι πρόκληση προς τους εργάτες και τους δολοφονημένους και εκτελεσμένους νεκρούς των λαϊκών αγώνων, να «τιμά» τάχατες με αργία τη μέρα, μια κυβέρνηση που ευαγγελίζεται, υπερασπίζεται και νομοθετικά θωρακίζει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, υπηρετεί την βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, ακυρώνει και καταργεί κατακτήσεις δεκαετιών.

Συνένοχοι και δεκανίκια τους επίσης είναι και όλοι όσοι συμβαδίζουν μαζί της σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

Αντάμα και αδίστακτοι κανιβαλίζουν και την 1η ΜΑΗ.

Τρέμουν το γύρισμα του τροχού, το σφυρί του εργάτη, του αγρότη το δρεπάνι και την νίκη των κολασμένων στον ταξικό πόλεμο.

Σχόλια