Ιδιώνυμο νόμος 4229/ 24-7-1929 92 χρόνια μετά



Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θεωρεί επιτακτική ανάγκη την νομοθετική επαναφορά του Ιδιώνυμου σε ότι τους αφορά για να θωρακιστούν.

Θα ήταν λάθος να τους θεωρήσει κάποιος ανιστόρητους, άσχετους, φανατικούς, έξαλλους, ακροδεξιούς, φασίστες κλπ γιατί η θωράκιση που ζητούν είναι γιατί η θωράκιση που ζητούν είναι για να υπερασπίζονται την Δημοκρατία, την κοινωνική ειρήνη, την υγεία των πολιτών, την οικονομία της χώρας και την ατομική και συλλογική υπευθυνότητα όπως και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Άλλωστε διαχρονικά οι συνάδελφοι τους, από το Ιδιώνυμο του Βενιζέλου, Μεταξά κλπ μέχρι τα σήμερα, χάρις σε αυτή την προσήλωση σε αυτά τα ιδανικά της Δημοκρατίας, της κοινωνικής γαλήνης και σεβασμού των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τους κληροδότησαν, χαρακτηρισμούς και αναγνωρισιμότητα τους οποίου η κοινωνία «άφοβα» τους ξεστομίζει.

Λένε όσοι ξέρουν, πχ πολιτικοί, υπουργοί, βουλευτές, συνδικαλιστές, οικονομικοί παράγοντες κλπ ότι ένα γενικόλογο αίτημα αν δεν είναι απόλυτα δομημένο, δεν θα χει καλή τύχη.

Αν επιτρέπεται σε αυτό το σημείο η ανακοίνωση υστερεί κάπως.

Στην ουσία λείπει το επιχειρησιακό σχέδιο υλοποίησης της νομοθετικής επαναφοράς του Ιδιώνυμου όπως πχ. ανοίγουμε Ακροναυπλία, Γεντί Κουλέ, Μακρόνησο, Γιούρα, μαρσάρουμε στις ταράτσες μηχανές, επαναφέρουμε την θανατική ποινή.

Ένα Ιδιώνυμο που σέβεται τον εαυτό του δεν μπορεί παρά να ναι συνέχεια της ένδοξης ιστορίας του, κάθε δε σημερινός οπαδός, υπερασπιστής και αιτούμενος την επαναφορά του, δεν είναι δυνατόν παρά να ναι νοσταλγός αυτών των χρυσών ημερών του.

Σε αναμονή της επόμενης ανακοίνωσης τους.

Ψυχή βαθιά.





Σχόλια