Τους ζηλεύει η στρουθοκάμηλος (Κυβερνητικοί συνδικαλιστές Μέρος 4ο)



Η είδηση ότι εργοδότες εκβιάζουν, απειλούν και απαιτούν από εργαζόμενους την επιστροφή χρημάτων που δικαιούνται σαν δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα η επιδομάτων δεν είναι νέα.

Βέβαια τα συστημικά μέσα ενημέρωσης χρόνια τώρα, το θέμα δεν το αξιολογούν σαν πιασάρικο για να του δώσουν χώρο και χρόνο και όποτε το ακουμπούν, το κάνουν όχι για την ουσία του αλλά για να γελάσουμε με γραφικότητες πχ.: άστα στο καζανάκι κλπ.

Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές στο χώρο των εργοδοτών (συλλόγων, σωματείων, ομοσπονδιών και συνομοσπονδιών) ΕΣΕΕ - ΓΕΣΕΒΕΕ - ΣΕΛΠΕ - ΣΕΣΜΕ - τουρισμός - ξενοδοχεία κλπ., ακραία στρουθοκαμηλίζοντας δεν έχουν ούτε μια λέξη να πουν γιατί «δεν» βλέπουν και «δεν» ακούν. 

Οι πρωθυπουργοί, υπουργοί διαχρονικά, «θυμώνουν» με τέτοια φαινόμενα και προτρέπουν τα θύματα τους να αναζητήσουν το δίκιο τους. Η γνώστη τους έκφραση "όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα" θυμίζει μήπως κάτι περί πολιτικής και ατομικής ευθύνης;

Παράλληλα όλους αυτούς θα τους ακούμε να φλυαρούν για κοινωνική συνοχή, ανάπτυξη, επιχειρείν, σεβασμό δικαιωμάτων, εργασιακή ειρήνη, ψυχολογία αγοράς, άρση στρεβλώσεων, συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και όλοι μαζί μπορούμε!

Σε αυτό το σημείο , βγάζοντας από το κάδρο αυτής της ανάρτησης, κυβέρνηση και συστημικά μέσα ενημέρωσης ας αναζητήσουμε μέσα από κάποια ερωτήματα, το δούρειο ρόλο, την σύμπλευση, συμπόρευση και αρωγή στην αθλιότητα κυβερνητικών συνδικαλιστών εμπόρων, επαγγελματιών, βιοτεχνών όχι μόνο απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και απέναντι σε όσους συναδέλφους τους έντιμα πασχίζουν.

Ας απαντήσουν λοιπόν:

→ Αυτοί οι θεολόγοι της αξιοπρέπειας, της συναδελφικότητας και της ενότητας.

→ Αυτοί οι κατήγοροι των αθέμιτων πρακτικών και δράσεων.

→ Αυτοί οι εραστές του υγιούς εμπορίου.

Είναι ή όχι ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ ΑΘΕΜΙΤΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ και γιατί δεν μιλούν γι'αυτούς που:

√ Όταν προσλαμβάνουν υπάλληλο, απαιτούν και παίρνουν ταυτόχρονα, υπεύθυνη δήλωση, οικειοθελούς παραίτησης, ενυπόγραφη με ανοιχτή μόνο την ημερομηνία.

√ Δηλώνουν τον υπάλληλο 2ωρο, 3ωρο, 4ωρο τον πληρώνουν για τόσο και ίσως και λιγότερο, τον ασφαλίζουν αντίστοιχα, αλλά τον έχουν 8ωρο και βάλε, χωρίς ρεπό, χωρίς άδεια.

√ Με τα ίδια χρήματα -οι ανέντιμοι εκμεταλλευτές- έχουν 3 και 4 υπαλλήλους ενώ ο έντιμος και νόμιμος έναν.

Δεν μιλούν και περί άλλων τυρβάζουν γιατί συνοδοιπορούν στην αντίληψη των άθλιων όσο θέλω θα δουλεύεις, όσα θέλω θα σου δίνω.

Γι'αυτό αδιαφορούν για τους υπόλοιπους νόμιμους συναδέλφους τους.

Η αφωνία τους, τους αρέσει ή όχι, νομιμοποιεί την άποψη ότι είναι ίδιοι.

Σχόλια