Click away και κυβερνητικοί συνδικαλιστές (Μέρος 1ο)



Σε όσους με ρωτούσαν, εμπόρους ή συνταξιούχους εμπόρους, στην πρώτη καραντίνα, τι βλέπω να γίνεται απαντούσα: 

Η κυβέρνηση με όχημα την πανδημία θα τρέξει τις αναδιαρθρώσεις της στην αγορά, σε βάρος του μικρού οικογενειακού μικρομάγαζου, με στόχο να επισπεύσει το θάνατο του και να ξεμπερδεύει με τον εμποράκο.

Διαφωνούσα με την βεβαιότητα ότι 2η καραντίνα δεν πρόκειται να ξαναδούμε, γιατί θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες.

Ισχυριζόμουνα ότι ο καλύτερος σύμμαχος της είναι η άποψη που λέει ότι:

"Ο κάθε συνάδελφος έχει την προσωπική του αγωνία, κάνει τον προσωπικό του αγώνα κρίνει, μετράει και λαμβάνει τη δική του απόφαση"

Αυτή η αντίληψη και άποψη που αποτελούν τον ορισμό της ατομικότητας, αποτελούν ταυτόχρονα και τον ορισμό του κυβερνητικού συνδικαλισμού και των υπηρετών του.

Αυτή η άποψη και αντίληψη οδήγησαν το συνδικαλιστικό κίνημα σε βαθιά κρίση, το χειραγώγησαν, το ξεδόντιασαν, νόθευσαν το ρόλο του.

Αντικατέστησαν τη διεκδίκηση και τον αγώνα. με δημόσιες σχέσεις, διαβούλευση, κοινωνική συναίνεση, χαρτοπόλεμο δελτίων τύπου κλπ.

Εραστές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και οπαδοί της αυτορρύθμισης της αγοράς, βάλαν πλάτη σε όλες τις απελευθερώσεις που οδήγησαν στην ολιγοπώληση της.

Επιχειρείν, ανταγωνιστικότητα, συμπράξεις δημοσίου με ιδιώτες, ευέλικτη απασχόληση, αποτέλεσαν και αποτελούν την αλφαβήτα τους.

Σιώπησαν και πολλοί επικρότησαν τη θεοποίηση της πλαστικής συναλλαγής, τους κυβερνητικούς ύμνους στις ηλεκτρονικές πωλήσεις, τις επικουρικές ιδιωτικές ασφαλίσεις, προσδέθηκαν άλλοι άσκεφτα και άλλοι υστερόβουλα στα φαραωνικά OPEN MALL των αετονύχηδων των κονδυλίων.

Σήμερα πολλοί από αυτούς παριστάνουν τους αιφνιδιασμένους από την απόφαση των αλυσίδων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την λειτουργία των μικρομάγαζων με click away.

Μιλούν για λαθεμένη απόφαση, άστοχη, εκτός τόπου και χρόνου και καταστροφική.

Ακόμη και τώρα αποπροσανατολίζουν και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο τούτες τις ώρες,

Αποκρύπτουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι μια απόλυτα σχεδιασμένη, μελετημένη και καλά δουλεμένη απόφαση για να μην μπορεί να εφαρμοστεί ούτε από τα μικρομάγαζα ούτε από τους καταναλωτές.

Σπρώχνει στον ατομικό κλεφτοπόλεμο και κανιβαλίζει την αγορά.

Βιάζουν την λογική και πασχίζουν να χαλιναγωγήσουν την οργή, με «θυμωμένα» δελτία τύπου και ανακοινώσεις.

Θέλουν να πείσουν -ποιούς αλήθεια;- ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει τι συμβαίνει

- Με το πάταμε να σε πατώ στα σούπερ μάρκετ, τις λαϊκές αγορές, τα όλα 1 ευρώ, στις ουρές των κούριερ, των ΕΛΤΑ, των τραπεζών, των ΜΜΜ, στις αποθήκες πακεταρίσματος των ηλεκτρονικών συναλλαγών και στα αμπάρια των πολυεθνικών.

Δεν γνώριζει τάχατες η κυβέρνηση ότι εκατοντάδες είδη που δεν ενδιαφέρουν τις πολυεθνικές και υπεραγορές που αυτή εκπροσωπεί, κρατάν στη ζωή μικρομάγαζα και δεν μπορούν να διακινθούν χωρίς φυσική παρουσία.

Δεν ξέρουν άραγε εκεί στο Μαξίμου, ότι στα σούπερ μάρκετ θα πάει η κλοτσοπατινάδα σύννεφο, στα ρούχα και τα άλλα απελευθερωμένα είδη, και στο μικρομάγαζο θα μπαίναν 1-2-3 και εκεί θα είναι 1013.

Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση όλα αυτά τα ξέρει, όπως και αυτοί ξέρουν καλά ότι τα ξέρει, άλλωστε συνεχώς τηλεδιασκέπτονται, αλλά ακόμα και τώρα παίζουν το Δούρειο ρόλο τους. 

Θα βγάζουν ανακοινώσεις, θα κάνουν επικοινωνιακά δρώμενα, θα μιλούν για λάθη κλπ με ένα και μόνο στόχο, να της προσφέρουν ελαφρυντικά στο προσχεδιασμένο έγκλημα της και να κρύψουν τη διαχρονική τους σύμπραξη σε αυτό.

Θα μπορούσα να συνεχίσω, θα σταματήσω όμως εδώ και απότομα για την ώρα. Σύντομα θα τα ξαναπούμε.

ΥΓ:Α! Για να μην απουσιάζει η πρόταση.

 1/ Κυβέρνηση και κυβερνητικοί συνδικαλιστές στο ίδιο κάδρο.

2/ Για να γκρεμίσεις οχυρό πρώτα πρέπει να τσακίσεις του οχυρώνες του.


Σχόλια