Αυτοί Είναι!



Σε σχέση με την πανδημία και την κυβέρνηση της «ευθύνης». 

Όσο και να το θες, όσο και να προσπαθήσεις, πίσω από το δάχτυλο δεν μπορείς να κρυφτείς. Μιλώ για τους ίδιους και αυτούς που τους προστατεύουν. 

Ποιος αλήθεια και με ποια επιχειρήματα μπορεί να αρνηθεί ότι:

√ Τα συστημικά μέσα «ενημέρωσης» έχουν υποκαταστήσει κατ'ουσίαν, αρμόδια υπουργεία και κυβέρνηση και στο θέμα της πανδημίας.

√ Μερίδα λοιμωξιολόγων επιστημόνων, διακινώντας προσωπικές απόψεις, προσεγγίσεις και προτάσεις, αρκετές φορές διαφορετικές, συμβάλουν και τροφοδοτούν τη σύγχυση.

√ Τα κυρίαρχα πλέον θέματα κάθε μέρα, ώρα και στιγμή είναι οι νοσούντες, οι νεκροί, οι διασωληνωμένοι, το φρακαρισμένο σύστημα υγείας, πότε και ποιοι θα ανοίξουν, το εμβόλιο, η ακινδυνότητα του και το ήδη έτοιμο επιτελικό σχέδιο της κυβέρνησης, για τον εμβολιασμό του πληθυσμού με το που αυτό θα μπει στα σύνορα μας.

Αναμφίβολα όλα τα παραπάνω είναι υπαρκτοί και έντονοι προβληματισμοί για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού, έλα όμως που και σε αυτά τα ζητήματα δεν μπορείς να βρεις την αναγκαία υπεύθυνη ενημέρωση.

Εικασίες, πιθανολογίες, ατομικές απόψεις, υγειονομικοί: "εμείς εισηγούμαστε αλλά η κυβέρνηση αποφασίζει", κυβέρνηση: "εμείς κάνουμε αυτά που οι επιστήμονες προτείνουν", συνθέτουν το απόλυτο μπάχαλο της κανονικότητας.

Όσο δε για τους χρεωκοπημένους μικρεμπόρους, θα ανοίξουν όταν θα ανοίξουν και οι εκκλησίες.

Η πολυλογία και η πολυγλωσσία όμως ενώ αποδεικνύει εκκωφαντικά την ανικανότητα και την απόλυτη κυβερνητική χρεωκοπία, ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί, για να βγάλει από το κάδρο, τη δίχως κεφάλι και ουρά, τη χωρίς αρχή και τέλος, θλιβερή και επικίνδυνη άσκηση κυβερνητικής εξουσίας από τους «αρίστους».

Οι βαρόνοι της ενημέρωσης και τα συγκροτήματα τους, διαχρονικά στη χώρα κρατούσαν η γκρέμιζαν κυβερνήσεις, πάντα με ένα και μόνο κριτήριο, τα οικονομικά τους συμφέροντα και ποτέ τα συμφέροντα της χειμαζόμενης πλειοψηφίας του εργαζόμενου πληθυσμού.

Διαχρονικά κρατικοδίαιτοι, προστάτευαν και προστατεύουν τα χέρια που τους τάιζαν και τους ταϊζουν.

Οι άρρωστοι, οι νεκροί, οι τσακισμένες ζωές, το τσουνάμι από τα λουκέτα που έρχονται, η ανεργία που καλπάζει, η οικονομική πανδημία που θα διαδεχτεί την υγειονομική, αποτελεί για αυτούς κάτι σαν φυσικό φαινόμενο.

Γι'αυτό ακριβώς το λόγο -για τα δικά τους συμφέροντα- στις καθημερινές πολύωρες εκπομπές, τα ατελείωτα ρεπορτάζ, τις επιστημονικές συνεντεύξεις και αναλύσεις, τα ανά την υφήλιο στατιστικά, την μεγάλη θλίψη για τους νεκρούς και την οργή για τους μεμονωμένους ανεύθυνους δεν τους περισσεύει χρόνος και χώρος.

Για να ακούσουμε, να διαβάσουμε, να μάθουμε :

Για την Κούβα του Φιντέλ και του Τσε που αποτελεί το άστρο της γης υγειονομικά, ανθρωπιστικά και αλληλέγγυα.

Η ειδησεογραφική -«αντικειμενική» ασφαλώς- ατομική τους ευθύνη αποφασίζει και διατάζει ότι δεν είναι καιρός τώρα για απόψεις, συζητήσεις, προβληματισμούς και ερωτήσεις όπως:

  • Γιατί η Ελλάδα παγκόσμια ανήκει στις λίγες χώρες οι οποίες σε σχέση με το πρώτο κύμα έχει τρομακτικά ποσοστά αύξησης σε θύματα.
  • Γιατί οι «καβαλάρηδες» της άνοιξης, που δίναν συνεντεύξεις σε παγκόσμια δίκτυα για την άψογη πολιτική τους, επαίρωνταν για τα μέτρα προστασίας και πρόνοιας πάτωσαν το φθινόπωρο.
  • Γιατί από το πρώτο κρούσμα μέχρι αυτή τη στιγμή κρατάν μάτια και αυτιά κλειστά για τις φωλιές του κορονοιού (σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πακεταδόροι ηλεκτρονικών πωλήσεων, ουρές ταχυμεταφορικών, συγχρωτισμό, συνωστισμό σε έξυπνες ΚΑΔ που πουλάνε από νερό Καματερού και της Παναγιάς τα μάτια μέχρι τα πάντα όλα)
  • Γιατί, επειδή δεν τους παίρνει να αφήσουν ανοιχτό το mall και την Ερμού, πρέπει ταυτόχρονα να κλείσουν κάθε μικρομάγαζο πανελλαδικά σε κάθε δρόμο και σοκάκι.
  • Γιατί στρουθοκαμηλίζουν για το στοίβαγμα στους διαδρόμους, τους ελάχιστους στις αλυσίδες τροφίμων, πελατών σύμφωνα με τα τετραγωνικά όταν το κτήριο ήταν γιαπί.
  • Γιατί δεν μας λένε πως γίνεται να έχουμε 1200 κρεβάτια σε ΜΕΘ, 600 διασωληνωμένους και κρεβάτια σε ΜΕΘ να μην υπάρχουν.
  • Γιατί νοσοκομεία αναφοράς δεν έχουν ακόμα μοριακό αναλυτή.
  • Γιατί οργίασαν και θησαύρισαν οι κλινικάρχες ντελιβεράδες των τεστ διάγνωσης.
  • Γιατί ακόμα και σήμερα το κλασικό αντιγριπικό εμβόλιο πολλοί δεν το χουν κάνει - όχι γιατί δεν θέλουν- γιατί υπάρχει έλλειψη.
  • Γιατί χαρακτήριζαν περιοχές «κόκκινες» διατυμπάνιζαν ειδήσεις για επερχόμενα lock down και άφηναν χώρο και χρόνο για μαζική πανελλαδική μετανάστευση.
  • Γιατί πριν κλείσουν τα μικρομάγαζα και σε περιοχές καθαρές, άφησαν εργαζόμενους, αντιπροσώπους θύματα των εισαγωγέων και των μεγαλεμπόρων να σουλατσάρουν πανελλαδικά.
ΥΓ Γνωστός μου προχθές στο δρόμο χαρακτήρισε την κυβέρνηση τσίρκο. Του απάντησα μπορείς να την πεις κι έτσι με μια διαφορά ότι στο τσίρκο υπάρχει μια κανονικότητα, οι κλόουν, οι ταχυδακτυλουργοί, οι ακροβάτες κλπ. κάνει ο καθένας αυτό που ξέρει με υπευθηνότητα.



Σχόλια