ΞΕΦΤΙΛΑ


 

Αυτό που συμβαίνει μετά το «click away» στις αγορές των πόλεων πανελλαδικά μόνο με μια λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί: ΞΕΦΤΙΛΑ.

Στην είσοδο: τραπεζάκι, χαρτοκούτι, σφουγγαρίστρα, κορδέλα ατυχήματος κλπ.

Από μέσα: φώτα ανοιχτά, ιδιοκτήτης, εργαζόμενοι -να έγινε άραγε διακοπή αναστολής;-

Απ'έξω: ο καταναλωτής, πελάτης, αγοραστής.

Ο δειγματισμός: στην πόρτα, στο πεζοδρόμιο και για όσους έχουν πρόσοψη σαν παράσταση καραγκιόζη ή σαν επισκεπτήριο σε φυλακές υψίστης ασφάλειας.

Η συναλλαγή: Πότε από εκεί με μετρητά, πότε από εδώ με POS.

Οι πιο "ανέμελοι"¨: Βάζουν κανονικά μέσα τον πελάτη να δει και να δοκιμάσει.

Οι προνομιούχοι: Αυτοί που έχουν πίσω πόρτα, πιο άνετοι, είσοδο και έξοδο από την πίσω πόρτα, μπροστά κλειστοί.

Αυτή η πραγματικότητα που αποτελούσε καθημερινή ρουτίνα για ένα συγκεκριμένο μειοψηφικό ποσοστό με την εξαγγελία του lockdown, σε ελάχιστες ώρες με το click away μπόλιασε με ταχύτητα φωτός όλους τους εμπόρους πανελλαδικά.

Ας βάλουμε όμως με τίτλους σε μια σειρά τις σκέψεις περί του click away και όσα το συνοδεύουν:

→ Οι συναλλαγές και η διαδικασία αγοράς σε πολλές περιπτώσεις θυμίζουν διακίνηση σκληρού ναρκωτικού.

→ Σε επίπεδο εμπόρων και αγοραστών προκάλεσε το απόλυτο χάος.

→ Κατέστησε όμηρο, προστιματικού, εξολοθρευτικού μηχανισμού καθένα που όταν πατήσουν το κουμπί και του κάτσει η μπίλια, οικονομικά νεκρό πια, θα τον σκυλεύουν τα συγκροτήματα της «υπεύθυνης» δημοσιολογίας.

→ Σκαλίζει τη στάχτη και ρίχνει λάδι στα κάρβουνα, με στόχο την επιστροφή στις ρωμαϊκές αρένες που κάποιοι ήλπιζαν για τη σωτηρία τους στο χόρτασμα του λιονταριού από το κατασπάραγμα των προηγούμενων.

→ Ανάλγητοι, αδίστακτοι και θύτες για τα θύματα τους, το πολιτικό τους εμβόλιο έχει δύο τίτλους: Α/ Ο σώζων εαυτόν σωθήτω και Β/ πνίγεσαι από τα μαλλιά σου πιάσου.

→ Οι λαλίστατοι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, που μόνο για το τι καιρό θα κάνει δεν βγάζανε ανακοινώσεις, τώρα πάθανε γλωσσοδέτη και αφωνία σχετικά με τη συγκεκριμένη εικόνα.

Ποιο θα μπορούσε να είναι το αίτημα τώρα

Τούτες τις ώρες, με αυτές τις συνθήκες, σε αυτή την περίοδο των εορτών μόνο ένα αίτημα θα μπορούσε να γίνει αγώνας για να ικανοποιηθεί.

Άμμεση κάλυψη όλων των υποχρέωσων επαγγελματικά και βιοποριστικά για κάθε έμπορο και καθολικό lockdown.

Όλα τα άλλα πχ. να ψωνίζουν με ραντεβού και να μπαίνουν ένας ένας μέσα είναι ανέφικτα, αποπροσανατολιστικά και συντηρούν την αθλιότητα.

Σχόλια