Ηλεκτρονικό Εμπόριο (Κυβερνητικοί συνδικαλιστές μέρος 3ο)


Η Ε.Σ.Ε.Ε. είναι η τριτοβάθμια ανώτατη οργάνωση των εμπόρων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών οργανώσεων (σύλλογοι και ομοσπονδίες) μέσω των αντιπροσώπων τους την εμπιστεύονται και τη στηρίζουν.

Η Ε.Σ.Ε.Ε. από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα υπηρετεί με ζηλευτή συνέπεια τον κυβερνητικό συνδικαλισμό ανεξάρτητα από τις κυβερνητικές εναλλαγές.

Οι πλειοψηφίες στη διοίκηση της Ε.Σ.Ε.Ε. , διαχρονικά, ποτέ δεν υπερασπίστηκαν τη μικρή επιχείρηση.

Η Ε.Σ.Ε.Ε. δομήθηκε λειτούργησε και λειτουργεί, έχοντας απορρίψει και αντικαταστήσει τη συνδικαλιστική διεκδίκηση και δράση με τουριστικές και κοσμοπολίτικες εκδηλώσεις.

Η Ε.Σ.Ε.Ε. από την πρώτη μέρα της υπήρξε ο λαγός των εκάστοτε κυβερνητικών προθέσεων και μεθοδεύσεων, ενώ συνήθως υπερφαλάγγιζε με τα οράματα της συνδέσμους βιομηχάνων, πολυκαταστημάτων, ομίλους super market κλπ.

Ενδεικτικά θα τη βρούμε να πρωτοπορεί:

→ Στην ασυδοσία της ελεύθερης δήθεν κίνησης, κεφαλαίων, εμπορευμάτων κα.

→ Στην αυτορύθμιση των αγορών και την απουσία ελέγχων.

→ Στις ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία, την παιδεία, την ενέργεια, την επικοινωνία, τις μεταφορές, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το νερό κα.

→ Στην ταχύρυθμη προσαρμογή μας στα χαρακτηριστικά της παγκοσμιοποίησης, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στην απελευθέρωση του ωραρίου, των προσφορών και των εκπτώσεων, στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με την ύπουλη πρόταση της για κάποιες Κυριακές αλλά όχι όλες, την απασχολησιμότητα και την ελαστική εργασία που βολεύει τις υπεραγορές.

→ Στην αναγκαιότητα τήρησης και πιστής εφαρμογής των μνημονίων και των συμφώνων σταθερότητας.

→ Στον εμπαιγμό ότι με το πλαστικό χρήμα θα παταχτεί το παρεμπόριο στις λαϊκές αγορές.

→ Στην επέκταση των ορίων συνταξιοδότησης για να συμβαδίζουν με το προσδόκιμο ζωής.

→ Στα κροκοδείλια δάκρυα για την κατάργηση του αφορολόγητου.

→ Στην δια βίου «μόρφωση», στα προγράμματα της διαπλοκής, στα OPEN MALL κα.

Σε μελλοντικές αναρτήσεις θα υπάρξουν περισσότερα και αναλυτικότερα για το δούρειο ρόλο της Ε.Σ.Ε.Ε. , παραθέτοντας όχι κυρίως ατομική άποψη αλλά δικά της ντοκουμέντα.

Σήμερα όμως δεν μπορεί να αντισταθεί κάποιος στον πειρασμό να ρωτήσει τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές ομοσπονδιών και συλλόγων που  στηρίζουν αυτές τις πλειοψηφίες και γκρινιάζουν για αθέμιτο ανταγωνισμό από το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τι ακριβώς; από όλα τα παραπάνω δεν γνώριζαν, δεν γνωρίζουν και το παίζουν ξαφνιασμένοι και προβληματισμένοι.

Γνώριζαν, γνωρίζουν και επιλογή τους είναι με ποιους θα πάνε και ποιους αφήνουν, δεν έχουν παρασυρθεί, έχουν συνειδητά ταχτεί.

ΥΓ1/ Η φωτογραφία, πριν 21 χρόνια, είναι για να θυμίζει πρωτοπορίες, συμπλεύσεις και να ρίχνει μάσκες. (Σαν να μην πέρασε μια μέρα)

2/ Σε επόμενες αναρτήσεις θα πάμε και στους 2 προέδρους πριν τον κ. Φώλια και στους επόμενους μέχρι σήμερα. Θα ταξιδεύσουμε με τα δικά τους λόγια και της Ε.Σ.Ε.Ε. τα ντοκουμέντα.

3/ Ενδιαφέρον θα είχε επίσης να εξηγήσουν τι ήταν εκείνο που θέλαν -και σε ποιους- να αποδείξουν με την αλλαγή του ονόματος από Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Σχόλια