Όσο ήμερο είναι το ζώο τόσο το βαρυφορτώνουν








Θυμάται κανείς τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη με φόντο το ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη να κομπάζει για την ασφαλή και θωρακισμένη υγειονομικά Ελλάδα;

Θυμάται κανείς το κυβερνητικό κομβόι να θριαμβολογεί για τα υγειονομικά του επιτεύγαματα;

Θυμάται κανείς την έπαρση τους για το δημόσιο σύστημα υγείας που οργανώθηκε, στελεχώθηκε, εξοπλίστηκε με τρόπο ζηλευτό;

Θυμάται κανείς, το στρίβειν δια του αρραβώνος όταν άρχισε να αχνοφαίνεται η γύμνια του βασιλέως;

Θυμάται κανείς, τη στοχοποίηση της ατομικής ευθύνης, για να συγκαλυφτεί, η κρατική, κυβερνητική, πολιτική εγκληματική δική της ευθύνη;

Σε συζητήσεις και ερωτήσεις να πω τη γνώμη μου για ενδεχόμενες εξελίξεις έθετα δυο ερωτήματα:

→ Ποιά είναι η θέση της κυβέρνησης για το θέμα αυτό;

 Τι έχουν δηλώσει και δεσμευτεί σχετικά πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές κλπ.;

Όταν ο συνομιλητής μου τη γνωστοποιούσε, του απαντούσα:

ΩΡΑΙΑ! τώρα γνωρίζεις την άποψη μου. Θα ισχύσει και θα υλοποιηθεί το ακριβώς αντίθετο.

Δεν σου χρειάζονται πτυχία, σπουδές, κολλέγια κλπ. για να γνωρίζεις ότι καμιά κυβέρνηση, διοίκηση και εξουσία όταν δεν νοιώθει καθημερινά ανασφαλής από τη λαϊκή αντίδραση, ποτέ δεν θα υπηρετήσει το λαό, αλλά τα συμφέροντα που την κρατάν στη θέση της.

Η ατομική ανευθυνότητα και επιπολαιότητα μπορούν να ευδοκιμήσουν, όταν αυτοί που από άμβωνος την ξορκίζουν, με πράξεις τους την ενισχύουν.

Αποτελεί επίσης επικίνδυνη αφέλεια και συμβάλει στον αποπροσανατολισμό να πιστεύει και να ισχυρίζεται κάποιος ότι η αρνητική εκτίναξη του δείκτη σχετικά με την πανδημία είναι απλά αποτέλεσμα λαθών, ολιγωρίας, ανικανότητας, ασχετοσύνης κλπ.

Η κυβερνητική αρμάδα ήξερε και ξέρει πολύ καλά και τι κάνει και τι θέλει.

Γνώριζε και γνωρίζει πολύ καλά, τις υγειονομικές επιπτώσεις και συνέπειες κάθε απόφασης της και πράξης της μέχρι την παραμικρή τους λεπτομέρεια. Για αυτό ότι πράττουν, στοχευμένα και μελετημένα το πράττουν.

Η υγειονομική πανδημία, εργαλειοποιήθηκε, αξιοποιήθηκε και αξιοποιείται για τους πολιτικούς στόχους και επιδιώξεις τους.

Απόλυτα χρησιμοποιείται σαν η κεφαλή του κριού, για την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, με καθυποταγμένο, τρομοκρατημένο, μοιρολάτρη λαό που αποτελεί προϋπόθεση και στόχο του καπιταλιστικού τους συστήματος.

Γι'αυτό, δεν έχει κανένα νόημα, να καταγράψω τον αχταρμά των αποφάσεων που προκαλούν πνευματικά απορίες ακόμα και στα νήπια, ούτε το μακρύ κατάλογο με τις αποφάσεις της που χοντροταϊζουν τα ιδιωτικά συμφέροντα που υπηρετεί, με αποτέλεσμα την ώρα που αναζητά φέρετρα αυτοί να πολλαπλασιάζουν τα σεντούκια τους.

Δεν χρειάζεται πτυχίο του harvard για να καταλάβεις ότι η εξαγγελία του lockdown και το χρονικό περιθώριο για την μετακίνηση ανά την επικράτεια από τις υγειονομικά βεβαρυμμένες περιοχές έγινε για να διασπαρθεί ο ιός και να υπάρχει άλλοθι για την καθολικότητα των απαγορεύσεων.

Σε τούτη την ανάρτηση επιγραμματικά, θα εστιάσω στην κυβερνητική μεθόδευση για το ξεκλήρισμα του εμποράκου που μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα αποτελούν τα πρώτα θύματα της πολιτικής τους.

Γνωρίζοντας, η κυβέρνηση, ότι σε αυτή τη φάση, αποτελεί προϋπόθεση για τις επιδιώξεις της, η μπακλαβαδοποίηση της κοινωνίας, τη χωρίζει αρχικά σε 2 κατηγορίες. Εργαζόμενοι στο δημόσιο και αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Το μικρομάγαζο, η μικρή ελληνική οικογενειακή επιχείρηση αποτελεί εμπόδιο στον πλήρη και καθολικό ολιγοπωλιακό έλεγχο της αγοράς από τις αλυσίδες και τους ομίλους.

Γι' αυτό και το 2ο καθολικό πανελλαδικό lockdown απαγορευτικό λειτουργίας, ήταν και προσχεδιασμένο και μελετημένο για την ώρα που θα εφαρμόζονταν.

 Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και το επιτελείο τους ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνουν για την αγορά Πάσχα και Χριστούγεννα άνοιξη και χειμώνας, όπως επίσης ξέρουν για τα αποκαϊδια του χαμένου Πάσχα.

Γι' αυτό όλοι τους από το Μητσοτάκη μέχρι τον τελευταίο τους καντηλανάφτη είχαν βγει στα κεραμίδια ορκιζόμενοι ότι εκείνο που δεν θα ξανασυμβεί είναι ένα 2ο πανελλαδικό lockdown.

Οι τσακισμένες και χρεωμένες μικρές οικογενειακές ελληνικές επιχειρήσεις, από την τσεκουριά του ΜΑΡΤΗ-ΑΠΡΙΛΗ-ΜΑΗ τσιμπάνε και τους πιστεύουν.

Πασχίζουν να αποφύγουν τον πνιγμό, εν όψη της γιορτής των Χριστουγέννων, σχεδιάζουν, οργανώνονται, εξοπλίζονται, δίνουν παραγγελίες, στήνουν βιτρίνες, δεσμεύονται οικονομικά, μήπως αποφύγουν τον επαγγελματικό τους ενταφιασμό.

 Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά πως κινείται η αγορά, ξέρει πότε εξοπλίζονται τα μαγαζιά, ξέρει πότε έχουν παραγγείλει, παραλάβει και δεν μπορούν πλέον να κάνουν πίσω.

 Γι'αυτό ακριβώς με ένα διάγγελμα, με μια ανακοίνωση, με μια απόφαση, μεσοπέλαγα και στη πιο βαθιά χαράδρα του βυθού, τρύπησε τη βάρκα του μικρού οικογενειακού μικρομάγαζου πανελλαδικά.

Ανακοινώνοντας το δεύτερο ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ.

ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ αλλά ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕΙ.

Οι οικονομικοί της μαστροποί και εραστές, οι ναυαρχίδες της νέας τάξης τους στις αγορές των πόλεων, κάνουν από τώρα το ρεβεγιόν τους.

Τα ηλεκτρονικά μαγαζιά, τα δίχως ΕΝΦΙΑ, οι αποθήκες τους με 10 πακεταδόρους αναλώσιμους εργαζόμενους, στο 1 τετραγωνικό, γιορτάζουν από τώρα τα 200 χρόνια για το ένδοξο 2021.

Οι έξυπνες ΚΑΔ, τα ρούχα, παπούτσια, εργαλεία κλπ, μαζί με τα μακαρόνια από τα αγαπημένα τους LIDL συνεχίζουν το μεγάλο τσιμπούσι τους. 

Στο σημείο αυτό προβληματιζόμουνα αν πρέπει να συνεχίσω να γράφω, αποφάσισα να σταματήσω, είναι πλέον πολύ μεγάλο.

Θα το συνεχίσω και φυσικά επειδή οι διαπιστώσεις δεν αρκούν, το βάρος θα δοθεί στο τι πρέπει να γίνει και στην αναγκαιότητα να αντιληφτούμε ότι:

"Όσο αρραιώνονται τα παλούκια, τόσο αδυνατίζει ο φράχτης."



Σχόλια