ΚΑΙΑΔΑ Η ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

 


Σε όσους έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό και σε αυτούς που θα νοσήσουν, συμπεριλαμβάνονται ελεύθεροι επαγγελματίες, εργάτες, ιδιωτικοί υπάλληλοι κλπ.

Αυτό σημαίνει για όλους αυτούς, ότι το βιοποριστικό τους εισόδημα, προέρχεται και εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την καθημερινή τους φυσική παρουσία στο μαγαζί και στη δουλειά του μεροκάματου.

Αυτό σημαίνει ότι για αυτούς δεν υπάρχει σταθερός μισθός, σύνταξη κλπ.

Προσπάθησα να βρω, στο πολύμηνο καθημερινό τσουνάμι ανακοινώσεων, δηλώσεων, ρεπορτάζ, διαγγελμάτων, κάτι σχετικά με την επόμενη μέρα όσων αναρρώσαν η και όσων νοσήσουν και αναρρώσουν.

Δεν βρήκα!

Δεν βρήκα όχι μόνο, από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, αλλά δεν βρήκα ούτε από το συνδικαλιστικό τους κίνημα. Ούτε βέβαια από τους ειδικούς υγειονομικούς που συχνά πολιτικολογούν. Σαν να μην υπάρχει θέμα, σαν να μην αφορά κανένα.

Στο σημείο αυτό και πριν συνεχίσω θεωρώ αναγκαίο να θέσω κάποια ενδεικτικά και επιγραμματικά ερωτήματα, σε συνάρτηση πάντα με την 24ώρη επισήμανση, πολιτικά και υγειονομικά, της υπερμεταδοτικότητας του ιού, της επικινδυνότητας του συγχρωτισμού, των θανατηφόρων συνεπειών του, των νοσούντων που ποσοστών τους επανανόσησε κλπ.

Σε αυτές τις συνθήκες:

Πόσοι θα επισκεφτούν ξανά το μαγαζί του, την επιχείρηση του, το γραφείο του;

Πόσοι θα τον καλέσουν για δουλειά τον ηλεκτρολόγο, τον υδραυλικό, τον ελαιοχρωματιστή κα.;

Πόσοι εργοδότες θα τον προσλάβουν σαν υπάλληλο τους;

και

πως βιοποριστικά οικονομικά

πως κοινωνικά συμμέτοχος

θα πορευτεί αυτός ο συνάνθρωπος μας αν την σκαπουλάρει από τον ιό;

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

Η εργαλειοποίηση της πανδημίας και κυρίως της ατομικής ευθύνης για να βγει λάδι η πολιτική εξουσία, για τα δικά της λάθη, ευθύνες, επιλογές, προτεραιότητες, φαιδρότητες εγκαινιάζουν τον σύγχρονο καιάδα οικονομικά και κοινωνικά για τους υγειονομικά κολασμένους.

Δυστυχώς για αυτούς δεν πέθαναν!

Α! Επειδή όμως είμαστε «άνθρωποι» όχι καιάδα, Σπιναλόγκα.

ΥΓ. 1/ Προβληματιζόμουνα αν πρέπει να πω για ευθύνες υγειονομικών συμβούλων της κυβέρνησης. Τελικά ναι, είναι συνένοχοι γιατί έχουν γίνει μαλλί κουβάρι, χέρι πλένει χέρι νίβει με τις πολιτικές επιλογές.

 2/ Σε άλλη ανάρτηση θα τους θυμίσω τον όρκο του Ιπποκράτη. 

Σχόλια