Για τα «άσπαστα χαρτοκούτια»

 




Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με αρκετά δελτία τύπου - ανακοινώσεις του και ο πρόεδρος του με πληθώρα ηχητικών και τηλεοπτικών παρεμβάσεων του, δίνουν το στίγμα των προτεραιοτήτων τους και τη δυνατότητα στον κάθε αναγνώστη, ακροατή, τηλεθεατή να αξιολογεί ή να σχολιάζει.

Κρίνοντας από την στάση, τη συνέχεια, την έμφαση αυτών των παρεμβάσεων, είχα διαμορφώσει την άποψη ότι για το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. και τον πρόεδρο του, το θέμα πρώτης έγνοιας είναι τα άσπαστα χαρτόκουτα.

Η άποψη έγινε βεβαιότητα στις 17-10-2020 βλέποντας προσωπική παρέμβαση του προέδρου και «αποκαλυπτική» φωτογραφία.

Επέλεξα σήμερα να σχολιάσω μόνο αυτό και να πω ότι:

Αν, ήμουν πρόεδρος του Ε.Σ.Α. και είχα ιεραρχήσει σαν πρωτεύον, μείζον, κύριο, καθοριστικό και θέμα αιχμής, ατομικά και σαν συλλογικό όργανο, για την επιβίωση της αγοράς, για τις δράσεις μου και τις παρεμβάσεις μου, το σπάσιμο των χαρτόκουτων.

Αν, ήμουν πρόεδρος του Ε.Σ.Α. και είχα την άποψη ότι πρέπει να ομιλώ μόνο για άσπαστα χαρτοκούτια και να μην βλέπω τις παραλείψεις, αδιαφορίες της δημοτικής αρχής για δικές της ευθύνες και υποχρεώσεις, για τις οποίες μάλιστα οι πολίτες πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη.

Αν, ήμουν πρόεδρος του Ε.Σ.Α. που αυτά που γράφω, λέω, δημοσιοποιώ τα κάνω για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα και όχι για να το εργαλειοποιήσω για άλλους λόγους.

Τι δεν θα έκανα;  

√  Δεν θα υποκαθιστούσα τους ρεπόρτερ και τους φωτογράφους 

ούτε

√  Θα έδινα σόου μιλώντας σαν επόπτης καθαριότητας

Τι θα έκανα;

1/ Θα διάβαζα στα χαρτόκουτα το όνομα του παραλήπτη.

2/ Θα τον επισκεπτόμουν -χωρίς κάμερες- και θα συζητούσα μαζί του το θέμα και την «ατομική» του ευθύνη.

3/ Πριν κουνήσω το δάχτυλο και δείξω ενόχους θα άνοιγα τους κάδους ανακύκλωσης, θα κοιτούσα από τι είναι τιγκαρισμένοι και θα προβληματιζόμουνα γιατί σε μεγάλο ποσοστό τα άσπαστα χαρτοκούτια απορροφούν αυτά που δεν χωρούν στους κάδους και ποιός έχει την αρμοδιότητα για αυτό.

4/ Θα προσέγγιζα το θέμα της καθαριότητας συνολικά, σε όλες τις εκφάνσεις του, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αποδίδοντας -αν έχουν- τις ευθύνες -που έχουν- πρώτα στον Καίσαρα, τη σύγκλητο και τους αυλικούς του.

ΥΓ.Η φωτογραφία της ανάρτησης είναι από το CRETALIVE 

Μικρός επιχειρηματίας της πόλης του Ηρακλείου δέχτηκε αυτό το χαρτί  με το οποίο καλούνταν να πληρώσει πρόστιμο 100 ευρώ με την αιτιολογία: κούτες άσπαστες στους κάδους...

Σχόλια